Informacja prasowa
Poznań, 8 lutego 2017 r.
Zdrowe sałatki z białą fasolą w roli głównej
Kalendarzowa zima powoli dobiega końca. To najwyższy czas, aby powoli przygotowywać się do wiosny. Pierwszym krokiem może być wprowadzenie do swojej diety smacznych, zdrowych, szybkich w przygotowaniu i niskokalorycznych sałatek, np. z białą fasolą. To małe strączkowe warzywo zawiera dużo substancji odżywczych, które wspomagają przemianę materii w organizmie.
Jedzenie sałatek to dobry sposób na pozbycie się kilku zbędnych kilogramów jeszcze tej zimy. To bomba witaminowa, którą możemy przyrządzić już w kilka minut. Składnikiem, którego nie powinno zabraknąć w naszej sałatce jest biała fasola. Zawiera ona mało tłuszczu i jest cennym źródłem błonnika, dlatego warto wprowadzić ją na stałe do swojego menu.
Sałatka z białej fasoli i sera feta
Składniki:
1 puszka białej fasoli marki Sandra
1 opakowanie sera feta
6 liści sałaty lodowej
1/2 opakowania szpinaku
4 rzodkiewki
2 garści rukoli
1/2 pora
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz
Przygotowanie:
Do małego naczynia wlewamy oliwkę wraz z octem balsamicznym, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos odkładamy do lodówki. Następnie w przeźroczystej misie układamy warstwowo szpinak, umyte liście sałaty podarte na mniejsze kawałki, rukolę i wszystko polewamy 2 łyżkami przygotowanego sosu. Następnie układamy ser feta pokrojony w kawałkach, odcedzoną białą fasolę, pora pokrojonego w talarki i rzodkiewkę startą w cienkie plasterki. Wierzch sałatki polewamy resztą przygotowanego sosu i wkładamy ją do lodówki na około 15 minut. Po upływie tego czasu mieszamy dokładnie wszystkie składniki i podajemy w małych półmiskach.
Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą
Składniki:
1 puszka białej fasoli marki Sandra
1 puszka kukurydzy marki Sandra
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duży ogórek zielony
1 czerwona cebula
natka pietruszki
sól i pieprz
sos jogurtowo-koperkowy lub jogurtowo-ziołowy
Przygotowanie:
Do miski dodajemy odcedzoną białą fasolę oraz tuńczyka i dokładnie mieszamy składniki. Następnie dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę ogórka, drobno posiekaną cebulę oraz odcedzoną kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy jogurtowo-koperkowym lub jogurtowo-ziołowym sosem. Przed podaniem wkładamy do lodówki na około 20 minut.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.
Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.
Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl
LEVANT Foods – importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności.
Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat firmy LEVANT Foods, znaleźć można na stronie www.levant.pl