Wirtualne targowiska

Z pola prosto pod drzwi – za co lubimy wirtualne targowiska?

Z pola prosto pod drzwi – za co lubimy wirtualne targowiska?
Dżem z agrestu, chleb na zakwasie bio, wiejskie jajka czy kiszona marchew – z każdym rokiem chętniej otwieramy się na lokalne dobra, szukając alternatywy dla

Dżem z agrestu, chleb na zakwasie bio, wiejskie jajka czy kiszona marchew – z każdym rokiem chętniej otwieramy się na lokalne dobra, szukając alternatywy dla żywności masowo dostępnej w marketach. Internetowe targowiska z rzemieślniczymi wytworami przyciągają coraz więcej klientów z kilku powodów. Jakich?

Pandemia koronawirusa spowodowała, że termin świadome decyzje zakupowe zyskał nowe, dodatkowe znaczenie. To już nie tylko wybór zdrowych produktów, wytworzonych etycznie, bez udziału chemicznych ulepszaczy, ale również pochodzących z małych gospodarstw. W obliczu zmian związanych z pogorszeniem się sytuacji ekonomicznej polskich przedsiębiorców nabraliśmy większej wrażliwości społecznej. By wspierać właścicieli niezależnych, regionalnych manufaktur, śmielej zaczęliśmy rezygnować z zakupów w sklepach wielkich sieci handlowych. Zamknięci w domach odkryliśmy potencjał wirtualnych straganów, które pozwalają w wygodny sposób nabyć jedzenie bezpośrednio z wiejskich upraw i hodowli.

Zdrowie na talerzu
Trend na zakupy za pośrednictwem internetowych targowisk z ekologicznym jedzeniem nie słabnie – na stałe zagościł w zwyczajach wielu konsumentów zamieszkujących duże miasta. Gdy hierarchię wartości zdominowała dbałość o zdrowie i dobre samopoczucie, w kręgu zainteresowań kulinarnych znalazły się produkty w jak najbardziej naturalnej, nieprzetworzonej postaci. Sięgamy po jedzenie o prostym składzie, z transparentnym procesem produkcji. Unikamy konserwantów, polepszaczy smaku, przeciwutleniaczy, sztucznych barwników. Przekonujemy się, że wytwory powstające niepospiesznie, dzięki naturalnym technikom uprawy i hodowli nie tylko urozmaicają dietę, ale także są gwarancją lepszej jakości życia.

Z pola wprost pod twoje drzwi
Świeże nowalijki, dziczyzna, jaglany makowiec, a może młoda pokrzywa? Starannie wyselekcjonowane przez ekspertów od zdrowego jedzenia, którzy w trosce o twój komfort czytają etykiety produktów za ciebie? Wytwory od zaufanych rolników i rzemieślników znajdziesz na www.lokalnyrolnik.pl. Skomponuj kosz obfitości, wybierając spośród 3 500 produktów. Na Lokalnym Rolniku dostępne jest jedzenie wyłącznie najwyższej jakości – owoce wolne od pestycydów, wędliny z małych masarni czy miody z pasiek ekologicznych. Zamówienie, już nawet na następny dzień, możesz odebrać od kuriera w domu lub z jednego ze stacjonarnych punktów znajdujących się w Warszawie, Krakowie, Katowicach i we Wrocławiu, oraz ich okolic.

A to już wiesz?  Dziczyzna - 7 faktów na temat dziczyzny

***
LokalnyRolnik.pl – wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Oferuje możliwość łatwego zakupu rzemieślniczego, zdrowego jedzenia prosto od regionalnych wytwórców. Lokalny Rolnik zachęca do życia w zgodzie z przepisem na zrównoważony świat – harmonią między zdrowym społeczeństwem, prosperującymi społecznościami lokalnymi oraz czystą planetą.

Platforma zrzesza ponad 120 rolników z całej Polski, którzy każdego dnia aktualizują swoją ofertę na internetowym targu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów o czystej etykiecie, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Dostawy zamówień realizowane są bezpośrednio do domu – jedzenie można też odebrać w stacjonarnych punktach zlokalizowanych w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice).
Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl, www.facebook.pl/lokalnyrolnikpl oraz www.instagram.com/lokalnyrolnik