Polecamy książkę:
Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
Autor: Katarzyna Gubała
PREMIERA 5 maja
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów składników odżywczych, słodyczy i fast foodów. Znajdziesz tu również przepisy na posiłki bez mięsa, jajek i nabiału, za to z pełnym bukietem witamin. Czy wiesz, że większość tych dań możesz ugotować z najmłodszymi, a sporo przepisów wykona nawet kilkuletnie dziecko?
Marzeniem większości rodziców jest, by ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru i pamiętała o zjedzeniu drugiego śniadania w szkole. Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz ograniczać spożycie mięsa. Tutaj zielona kuchnia jest szybka i prosta. Najważniejsze, by pozwolić dziecku maczać w niej palce!
Uwaga! Na te 104 wege dania mamy pełną zgodę rodziców!
Nie oszukujmy się, pomysły na dania bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy, bez białego cukru i bez jajek kończą się szybciej, niż trwa bunt dwulatka! Na co dzień szkolę szefów kuchni i wiem, że brak mięsa, masła czy jajek w potrawach może sprawić, że nawet najlepszy kucharz załamie ręce. Kochane mamy alergików, babcie mające wnuczków wege i wy, drogie dzieci – ta książka jest dla Was. Oddaję w Wasze ręce 104 przepisy na śniadania, dania do szkoły, obiady, podwieczorki i kolacje. To pełny pakiet zbilansowanych dań, które testowałam na setkach dzieci podczas warsztatów kulinarnych. Ich zadowolone buzie i pełne brzuchy pozwalają mi sądzić, że taka kuchnia jest super.
Katarzyna Gubała
• Dania bez mięsa, glutenu i laktozy nigdy nie były takie proste
• Znajdziesz w niej potrawy odpowiednie dla niejadka czy alergika
• Każdy zabiegany rodzic przekona się, że można gotować zarówno szybko, jak i zdrowo
• Dzięki łatwym recepturom dzieci będą mogły same stworzyć zdrowe słodycze
• Poznasz mnóstwo przepisów na drugie śniadania do szkoły
• Ugotujesz aż 104 wegedania, każde w niespełna 30 minut
• Nie musisz być wege, żeby posiłki smakowały Tobie i całej rodzinie
• To doskonały prezent dla każdego, kto ma w rodzinie alergików, wegetarian czy wegan
Katarzyna Gubała – diet coach. Ekoosobowość i wege ambasadorka. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych. Ma na swoim koncie szkolenia dla takich hoteli, jak: sieć AC Marriott, sieć Accor, Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Vienna House.
– Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu.
– W wege biznesie pomaga wielkim koncernom w tworzeniu roślinnych linii technologicznych i małym firmom w wege diecie.
– Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Wege w kwadrans, Wege energia, Warzywa górą! Od korzeni po liście.
– Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu „Ekostyle”.
– Okrzyknięta „ekoosobowością” według magazyny „Go Organic” oraz „bohaterką kuchennej rewolucji w Polsce” według miesięcznika „Twój STYL”.
– Jest autoryzowanym audytorem marki V-label — szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali.
– Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix.
– Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii.
– Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów.
Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl
Pozwól dziecku maczać w tym palce!
Dzieci chcą mieć wpływ na to, co jedzą – tak wynika z 300 ankiet, które przeprowadziłam z małymi kucharzami podczas wielu warsztatów kulinarnych. Chcą panować nad tym, co dostają w kanapkach do szkoły, chcą gotować w kuchni i chcą, żeby rodzice byli przy tym obecni. I po to właśnie jest ta książka: „Wege dziecko”.Moim pragnieniem jest połączenie dwóch niezależnych światów rodziców i dzieci – w jeden – kulinarny. Dzieci nie zawsze lubią jeść to, co im proponujemy. My dorośli nie zawsze z kolei mamy czas, żeby wymyślać jakieś kosmiczne dania dla dzieci. A jeśli do tego mamy w domu niejadka, alergika lub małego wege smakosza – zaczyna być krucho z pomysłami.
Wege dziecko to przepisy, które pomagały wymyślać dzieci. Nie tylko moja 9-letnia córka Asia, ale także setki dzieci z moich warsztatów kulinarnych. Słuchałam ich pomysłów, dopytywałam, co im najbardziej smakuje i tak stworzyłam tę książkę. Zdaję sobie sprawę, że każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Liczę jednak na to, że z ponad stu przepisów uda się rodzicom wybrać coś dobrego dla ich dziecka.Dla kogo jest ta książka?
– Dla rodziców i dzieci. I nieważne, czy są wege, czy też nie.
– Dla osób, którym zależy na zdrowej kuchni, szybkich daniach i prostych przepisach.
– Dla zabieganych rodziców, którzy pragną w pół godziny stworzyć obiad marzeń.
– Dla dzieci, które chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni.
– Dla fanów zdrowych słodyczy w prostej formie.
– Dla alergików, którzy szukają pomysłów.
– Dla ludzi, którym skończyły się pomysły na drugie śniadania do szkoły czy pracy.
– Dla krewnych i znajomych królika, którzy mają dość jedzenia sałaty!Ta książka to pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy!
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!Życzę wam smacznego
Katarzyna Gubała
„Wege dzieci. 104 proste wege przepisy da rodzica i małego dziecka” – Katarzyna Gubała – premiera 5.05
www.sensus.pl/ksiazki/wege-dzieci-104-proste-wege-przepisy-dla-rodzica-i-malego-kucharza-katarzyna-gubala,wegedz.htm#format/d