Wiadomości branżowe

Tradycja górą! Frytki Tradycyjne McCain

29.11.2010 Komunikat prasowy Tradycja górą! Frytki Tradycyjne McCain 29.11.2010 10:00 McCain Dla prawdziwych miłośników klasyki, którzy nie uznają kulinarnych kompromisów, McCain przygotował specjalny przysmak ?

29.11.2010

Komunikat prasowy Tradycja górą! Frytki Tradycyjne McCain 29.11.2010 10:00 McCain Dla prawdziwych miłośników klasyki, którzy nie uznają kulinarnych kompromisów, McCain przygotował specjalny przysmak ? frytki Tradycyjne do smażenia. Uwielbiają je zarówno dzieci, jaki i dorośli. Idealnie sprawdzą się zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i podczas obiadu w rodzinnym gronie. Tradycyjnie najlepsze! Wbrew obiegowemu przekonaniu krajem pochodzenia frytki nie są Stany Zjednoczone, ale – ku niewątpliwemu zaskoczeniu wielu ? Belgia. Co więcej nie są też wynalazkiem XX wieku – pierwsze wzmianki o tym daniu można znaleźć już tekstach z 1680 roku! Belgowie w XVII wieku zamiast tradycyjnie dotąd smażonych małych ryb, które w zimie bardzo ciężko było wyłowić spod grubego lodu, zaczęli smażyć na tłuszczu ziemniaki pocięte w małe cząstki. Właśnie z myślą o miłośnikach tradycyjnego smaku frytek smażonych na oleju, powstały Frytki Tradycjyne McCain. Są one fascynująco chrupiące na zewnątrz, a w środku niesamowicie puszyste ? aż rozpływają się w ustach. To czysta przyjemność chrupania i wyśmienity tradycyjny smak. McCain przygotował je w trzech specjalnych kształtach: Proste, Karbowane i Superdługie. To nie tylko przyjemność jedzenia, ale także dobrze zbilansowany posiłek pełen zdrowia. Skąd bierze się niezrównany smak Frytek Tradycyjnych? Przede wszystkim zawdzięczamy go wyjątkowej, pilnie strzeżonej recepturze, ale także wysokiej jakości ziemniakom i 100% olejowi słonecznikowemu. Frytki Tradycyjne McCain są przygotowane ze świeżych, całych ziemniaków, uprawianych według najlepszych praktyk rolnych, wstępnie podsmażone i szybko zamrożone. Wystarczy tylko wrzucić je do głębokiego tłuszczu i ? już po 5 minutach, można delektować się wspaniałym smakiem frytek przygotowanych w tradycyjny sposób. Frytki Tradycyjne to produkt dla całej rodziny, który z powodzeniem może stanowić składnik zbilansowanej diety. Ich główny składnik – ziemniaki – są cennym źródłem minerałów, witamin czy węglowodanów złożonych, które dostarczają energię i zapewniają długotrwałe uczucie sytości. Zawierają m.in. potas i magnez, wzmacniające serce i układ nerwowy, a także tak ważną dla organizmu witaminę C, która zwalcza wolne rodniki i poprawia odporność. Warto też dodać, że są bogate w witaminy z rodziny B, dzięki czemu wpływają na ładny wygląd skóry, włosów i paznokci, a także wzmacniają system nerwowy i mięśnie. Drugi składnik frytek McCain to olej słonecznikowych złożony z klasycznego oleju słonecznikowego i wysokooleinowego oleju słonecznikowego, dzięki czemu zawiera niewielkie ilości tłuszczów nasyconych. Frytki Tradycyjne do smażenia od McCain przygotowane z najwyższej jakości ziemniaków to rarytas dla miłośników klasyki, którzy nie uznają kulinarnych kompromisów i cenią sobie wygodę przygotowania posiłków. Jak przygotować frytki Tradycyjne McCain? 1. Frytownica Rozgrzać olej do 175°C. Zamrożone frytki smażyć przez około 3 minuty aż do uzyskania jasnozłotego koloru. Nadmiernie nie przyrumieniać! Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 2. Patelnia: Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu na patelni. Zamrożone frytki rozłożyć płasko na patelni i smażyć na średnim ogniu do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nadmiernie nie przyrumieniać! Propozycja podania: Udka kurczaka w sosie barbecue z frytkami Tradycyjnymi Prostymi McCain Składniki dla 6 osób: 18 pałek (około 1,4 kg) 4 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 opakowanie frytek Tradycyjnych Prostych McCain 400 g ananasów 3 małe cebule 150 g ketchupu łyżeczki curry małych cukinii sól pieprz Przygotowanie: 1. Pałki opłukać i osuszyć. Olej, sól, pieprz i paprykę wymieszać, i rozsmarować po mięsie. 2. Frytki Tradycyjne Proste przygotować według instrukcji na opakowaniu. 3. W międzyczasie piec mięso do uzyskania złotej chrupiącej skórki od 15 do 20 minut na rożnie w piekarniku (lub na grillu). 4. Sos: pokroić ananasy w kawałki, obrać cebule i pokroić w grubą kostkę. Następnie zmiksować obydwa składniki z ketchupem i curry, aż do uzyskania konsystencji puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Umyć cukinie, pokroić wzdłuż na ćwiartki, paski przepołowić w poprzek. Serwować z frytkami Tradycyjnymi Prostymi, pałkami oraz sosem. Czas przygotowania: 30 minut Ragout Warzywno-morelowe z frytkami Tradycyjnymi Karbowanymi McCain Składniki dla 4 osób: Opakowanie frytek Tradycyjnych Karbowanych 600 g filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka musztardy sól pieprz 50 g mąki 10 g zmielonej curry 2 jajka 200 g mielonych migdałów 200 g bułka tarta olej arachidowy do smażenia 1 młoda cebulka 1 ząbek czosnku 10 g świeżego imbiru Papryczka peperoni 250 g groszku cukrowego 200 ml bulionu drobiowego 125 ml śmietany kremówki lub gęstego mleka kokosowego 2 morele 1 szczypta soli 1 szczypta cukru 1 łyżeczka musztardy Przygotowanie: 1. Filety z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem. Rozbić i rozbełtać jaja. Do bułki tartej dodać mielone migdały. 2. Mąkę wymieszać z curry. Pokrojone w kostki kurczaki obtoczyć najpierw w mące z curry, następnie jajku i na koniec bułce tartej z migdałami. 3. Cebulkę umyć, osuszyć i pociąć w pierścienie. Czosnek obrać i rozgnieść z odrobina soli. 4. Peperoni umyć, przeciąć wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pociąć w cieniutkie paski. 5. Usunąć końcówki z groszku cukrowego i pociąć w poprzek, w paski ok. 1-2 cm. 6. Morele przepołowić, usunąć pestki i pociąć w paski. Czosnek dusić w 2 łyżkach oliwy aż się zeszkli. Dodać pokrojony groszek cukrowy, morele, peperoni i drobno starty imbir. 7. Podlać bulionem drobiowym i gotować przez 5 min. Po 4 minutach dodać pokrojona cebulkę i kremówkę. Doprawić do smaku solą, cukrem i musztardą. 8. Kawałki kurczaka smażyć w oleju arachidowym aż będą chrupiące i złote. Podawać razem z frytkami Tradycyjnymi Karbowanymi przygotowanymi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czas przygotowania: 30 – 60 minut Dip serowy z bazylią i frytkami Tradycyjnymi Superdługimi McCain Składniki dla 2 osób: 1 porcja frytekTradycyjnych Superdługich McCain 50 gr świeżego sera koziego 3 łyżeczki zielonego pesto (ze słoika) 3 ? łyżki mleka sól pieprz kilka kropli soku cytrynowego Przygotowanie: 1. Usmaż frytki Tradycyjne Superdługie McCain według instrukcji na opakowaniu. 2. Widelcem wymieszaj ser z pesto i mlekiem, żeby powstał gładki, kremowy sos. 3. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Serwuj z frytkami Tradycyjnymi Superdługimi McCain Czas przygotowania: 30 minut

A to już wiesz?  3 nowoczesne akceleratory są już w Krakowie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy