Żywność

Tosty francuskie z miodem i owocami

Tosty francuskie z miodem i owocami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki: – pieczywo pszenne lub chleb pszenno-żytni 6-7 kromek –

Tosty francuskie z miodem i owocami
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
– pieczywo pszenne lub chleb pszenno-żytni 6-7 kromek
– Mleko ekologiczne BIO OSM Piątnica 125 ml
– jajka 2 szt.
– miód 2-4 łyżki
– olej rzepakowy do smażenia
– świeże owoce np. maliny, borówki, jagody
– świeża mięta do dekoracji

Wykonanie:
1. Do mleka dodać jajka, cynamon i dokładnie wymieszać.
2. Kromki pieczywa przekroić na pół lub na cztery części.
3. Każdy kawałek zamoczyć w jajku z mlekiem i usmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.
4. Wyłożyć na talerz, polać strużkami miodu i posypać ulubionymi owocami.
5. Udekorować listkami świeżej mięty.

Smacznego!

A to już wiesz?  3 obiady na studencką kieszeń

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy