LIFESTYLE Zdrowie

Tniemy bezpiecznie, czyli słów kilka o deskach do krojenia

Tniemy bezpiecznie, czyli słów kilka o deskach do krojenia
Tak jak szarlotka bez jabłek, tak kuchnia nie może się obyć bez deski do krojenia. Przy wyborze deski warto zadbać o to, aby była ona wygodna w użyciu, a także higieniczna. Fiskars wprowadził nowość – drewnianą deskę do krojenia z wymiennymi

Data publikacji: 2015-07-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Tniemy bezpiecznie, czyli słów kilka o deskach do krojenia
Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLE

Tak jak szarlotka bez jabłek, tak kuchnia nie może się obyć bez deski do krojenia. Przy wyborze deski warto zadbać o to, aby była ona wygodna w użyciu, a także higieniczna. Fiskars wprowadził nowość – drewnianą deskę do krojenia z wymiennymi nakładkami.

Tniemy bezpiecznie, czyli słów kilka o deskach do krojenia Zdrowie, LIFESTYLE - Tak jak szarlotka bez jabłek, tak kuchnia nie może się obyć bez deski do krojenia. Przy wyborze deski warto zadbać o to, aby była ona wygodna w użyciu, a także higieniczna. Fiskars wprowadził nowość – drewnianą deskę do krojenia z wymiennymi nakładkami.

Tak jak szarlotka bez jabłek, tak kuchnia nie może się obyć bez deski do krojenia. Z całą pewnością przy wyborze deski warto zadbać o to, aby była ona praktyczna, wygodna w użyciu, a także higieniczna. Fiskars wprowadził do swojej oferty nowość – drewnianą deskę do krojenia z wymiennymi, różnokolorowymi nakładkami, które pozwalają na przygotowywanie posiłku bez ciągłej konieczności jej mycia.

Jednym z najczęściej popełnianych błędów w kuchni jest używanie jednej deski do krojenia warzyw, mięsa, ryb. Rzadko też pamiętamy o odpowiednim dezynfekowaniu desek drewnianych, które w miarę używania stają się skupiskiem drobnoustrojów. Mało kto wie, że dla własnego bezpieczeństwa warto zaopatrzyć się w przynajmniej dwie deski do krojenia: jedną wyłącznie z przeznaczeniem do surowego mięsa, drugą do owoców i warzyw. W ten sposób zapobiegniemy przedostaniu się bakterii chorobotwórczych do naszego organizmu.

 

W tegorocznej ofercie Fiskars znajdziemy produkt, który w sprytny sposób odpowie na nasze kuchenne potrzeby. Bardzo praktycznym rozwiązaniem jest deska do krojenia Fiskars z wymiennymi, plastikowymi nakładkami. Deska wykonana jest z drewna brzozowego, a różne kolory nakładek pozwolą w prosty sposób zapamiętać ich przeznaczenie – np. do jarzyn, mięsa oraz ryb. Oszczędzamy czas, a co najważniejsze dbamy o bezpieczeństwo swojej rodziny.

Jeśli używamy desek drewnianych pamiętajmy, aby:

nie myć ich  w zmywarkach
do zmywania nie używać silnych detergentów
po każdorazowym umyciu, wycierać deskę do sucha
raz w tygodniu dezynfekować deskę posypując ją po umyciu grubą warstwą soli i pozostawiając na noc.

A to już wiesz?  Co warto wiedzieć o mleku w diecie rocznego dziecka?

Plastik jest odporny na alkohole, kwasy oraz wysokie i niskie temperatury. Pielęgnacja i dezynfekcja desek plastikowych jest więc łatwiejsza. W przeciwieństwie do drewnianych, deski wykonane z plastiku można myć
w zmywarkach, nawet w silnych detergentach – w ten sposób je dyzenfekujemy.

Orientacyjne ceny detaliczne:

Deska do krojenia Fiskars, 1 szt. + 1 nakładka  – cena ok. 156 zł
Deska do krojenia Fiskars, 1 szt. + 3 nakładki  – cena ok. 188 zł
Nakładki na deskę do krojenia Fiskars 3 szt. – cena ok. 60 zł

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Tniemy bezpiecznie, czyli słów kilka o deskach do krojenia Zdrowie, LIFESTYLE - Tak jak szarlotka bez jabłek, tak kuchnia nie może się obyć bez deski do krojenia. Przy wyborze deski warto zadbać o to, aby była ona wygodna w użyciu, a także higieniczna. Fiskars wprowadził nowość – drewnianą deskę do krojenia z wymiennymi nakładkami.
Hashtagi: #Zdrowie #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy