Wiadomości branżowe

TEEKANNE ?Mint&Honey? – chwila przyjemności i orzeźwienia

28.03.2013 Komunikat prasowy TEEKANNE ?Mint&Honey? – chwila przyjemności i orzeźwienia 28.03.2013 11:52 TEEKANNE Polska Choć dni są już coraz dłuższe, a słońce częściej wygląda zza

28.03.2013

Komunikat prasowy TEEKANNE ?Mint&Honey? – chwila przyjemności i orzeźwienia 28.03.2013 11:52 TEEKANNE Polska Choć dni są już coraz dłuższe, a słońce częściej wygląda zza ciężkich, śniegowych chmur, wiosna na razie przegrywa batalię z zimą. Zziębnięci i zmęczeni szarością przedwiośnia z przyjemnością rozgrzewamy się przy kubku aromatycznej herbaty. A gdy jeszcze jest ona orzeźwiająca z delikatną, miodową nutą ? mamy ochotę zgłębiać tę przyjemność ? bez końca. Każdy z nas inaczej definiuje przyjemność. Dla jednych to bliskość fizyczna, dobra lektura, film, dla innych – błogie lenistwo czy wyszukane jedzenie. ? My, na przekór ponurej aurze, proponujemy chwilę oddechu i przyjemności z herbatką, wypitą w ulubionym kubku czy filiżance.? mówi Maciej Rymski, National Sales Manager TEEKANNE Polska. – Połączenie słodyczy i orzeźwienia w TEEKANNE ?Mint&Honey? może dodać nam energii, dopieści podniebienie i zmysł smaku. A, jak wynika z badań, aż 67% Polaków sięga po herbatę dla przyjemności* ? dodaje. Na naszym rynku dostępnych jest wiele różnorodnych smaków herbatek; wciąż pojawiają się nowe, czasem mocno zaskakujące. Często jednak producenci sięgają do dawnych, sprawdzonych receptur czy składników. Jak wskazują dane sprzedażowe, zainteresowanie tymi ?starymi? smakami dorównuje popytowi na nowinki. Tak jest w przypadku smakowitej herbatki ?Mint&Honey?, w której orzeźwiający smak mięty zielonej tworzy niezwykłą harmonię z miodowym aromatem. Mięta jest jedną z najbardziej wszechstronnie wykorzystywanych i najstarszych leczniczych roślin świata ? znana była już w medycynie chińskiej czy starożytnym Egipcie. Według mitów greckich jej nazwa (Mentha) pochodzi od imienia nimfy Mintho, zamienionej przez Hadesa w aromatyczną roślinę. W Rzymie Mente stała się boginią personifikującą ludzki rozum. Uważano też, że pobudza mózg do myślenia, a miętowe wieńce zdobiły skronie adeptów filozofii. Na świecie spotkać można około 40 gatunków mięty, wśród których największą popularnością cieszy się odmiana pieprzowa i zielona. Ta ? niepozorna z wyglądu roślina – ma bardzo szerokie zastosowanie. Bywa używana jako aromatyzujący dodatek do gum do żucia czy past do zębów, w kosmetyce i medycynie. Miłośnicy mięty odnajdą też w kuchni wiele przepisów i specjałów, powstałych z jej użyciem. Również herbatka ?Mint&Honey? świetnie wpisuje się w ?miętowy? trend. Swą popularność zawdzięcza niezwykłemu melanżowi dwóch, wydawałoby się, wykluczających się przeciwieństw. – Prawdziwi koneserzy docenili wspaniały smak świeżej mięty, dopełniony nutą słodkiego miodu ? informuje Maciej Rymski, National Sales Manager TEEKANNE Polska. ? Mamy nadzieję, że także w okresie letnim ten smak, wyśmienity również na zimno, swą popularnością będzie dorównywał obecnej sprzedaży, a naszym konsumentom dostarczał codziennej przyjemności ? podsumowuje. * na podstawie: raport Instytutu MillwardBrown ?Rynek herbaty w Polsce?, Warszawa, marzec 2013 Herbatkę TEEKANNE ?Mint&Honey? należy zalać świeżo przegotowaną wodą i zaparzać przez około 5-8 minut. By ten wyśmienity, aromatyczny napar herbaciany zachował swoje walory smakowe, powinno stosować się jedną torebkę na filiżankę.

A to już wiesz?  Leki nie do zastąpienia

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy