28.10.2010
Komunikat prasowy Talerz ciepłej, pożywnej zupy warzywnej? na chłodny dzień 28.10.2010 16:34 Winiary Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w codziennej diecie powinno się znaleźć około 20?40 g błonnika, tymczasem Polacy rzadko spożywają go w takiej ilości. Zupy warzywne mogą być dobrym źródłem tego cennego składnika. Celem kampanii marki WINIARY Zupy to nasza specjalność! jest propagowanie zupy jako smacznego i odżywczego posiłku, od którego warto zacząć każdy obiad. Jesień to doskonały czas, by odkryć różne odsłony zupy warzywnej i włączyć ją do codziennego menu! Nowa kampania marki WINIARY Zupy to nasza specjalność, która realizowana jest w październiku ? Miesiącu zup ? to rozgrzewająca odpowiedź na jesienną chandrę i, nieodłącznie związany ze zmieniającą się pogodą, spadek sił witalnych. Zacznij swój obiad od zupy! Powodów, by talerz pysznej, warzywnej zupy na stałe zagościł w naszym obiadowym menu jest wiele. Po pierwsze: zjedzenie sycącej, ciepłej zupy sprawi, że zjemy mniej na drugie danie, które zwykle jest bardziej kaloryczne. Po drugie, zupa doskonale nawadnia organizm. Według zaleceń dietetycznych dorosły człowiek powinien spożywać około 2 litrów płynów dziennie. Jedna porcja smakowitej zupy (250 ml) pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania naszego organizmu na płyny. Po trzecie, zupa to łatwy do przygotowania, wartościowy, ciepły posiłek, który powinien się znaleźć w naszym codziennym jadłospisie ? zwłaszcza w chłodne dni! Zupa jest również doskonałą propozycją na odżywczą kolację. Przede wszystkim jednak talerz zupy warzywnej to porcja warzyw, których wciąż jemy za mało. Zupy, zwłaszcza te warzywne, są doskonałym źródłem błonnika, który jest niezwykle cenny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warto pamiętać, że błonnik reguluje pracę przewodu pokarmowego i pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu lipidów we krwi. Zupy będące źródłem błonnika są sprzymierzeńcem w walce ze zbędnymi kilogramami ?przedłużają poczucie sytości, dzięki czemu nie sięgamy po wysokokaloryczne przekąski pomiędzy posiłkami. W ofercie WINIARY zupy wzbogacone dodatkową zawartością błonnika znajdują się w linii WINIARY Bukiet Warzyw. ? mówi Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska. Linia zup WINIARY Bukiet Warzyw skierowana jest do wszystkich, którzy poszukują warzywnych smaków dbając, by ich menu było urozmaicone, a dieta właściwie zbilansowana. WINIARY Bukiet Warzyw to zupy bez dodatku glutaminianu sodu i konserwantów, wzbogacone dodatkową zawartością błonnika i dużymi kawałkami warzyw. Jeden talerz zupy WINIARY Bukiet Warzyw zapewnia 12-17% Wskazanego Dziennego Spożycia błonnika dla osoby dorosłej. Linia WINIARY Bukiet Warzyw składa się z 5 wyśmienitych smaków ? zup jarzynowej, brokułowej i cukiniowej, barszczu ukraińskiego oraz zupy pomidorowej. W Miesiącu zup zacznijmy swój obiad codziennie od innej, pysznej i odżywczej zupy warzywnej! *** WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na?, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie ? w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek. W obrębie 5 linii zup dostępnych w ofercie WINIARY: Bukiet Warzyw, Jak u Mamy, Nasza Specjalność, Zupy ekspresowe oraz Zupy instant w słoikach, marka oferuje 29 zup, które codziennie goszczą na polskich stołach!