Około 53% kobiet i 68% mężczyzn ma nadmierną masę ciała, a 25% Polaków choruje na otyłość. O pandemii otyłości mówiło się od dawna, ale pandemia koronawirusa, z którą mierzymy się od roku, dodatkowo obnażyła zagro�
26 października obchodzimy Światowy Dzień Donacji i Transplantacji. Ideą święta jest promowanie świadomego dawstwa nie tylko narządów i krwi, lecz także szpiku i krwiotwórczych komórek macierzystych.
Święta to magiczny czas. Wówczas słowa rodzina i miłość nabierają pełniejszego niż podczas całego roku znaczenia. To także dobry moment, by zakomunikować partnerowi o chęci posiadania dziecka.
Druga fala pandemii przybiera na sile. Obecnie notujemy kilkadziesiąt tysięcy nowych, potwierdzonych zakażeń dziennie. Reagując na bieżącą sytuację epidemiczną, Grupa American Heart of Poland zdecydowała się na przekazanie
Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste płatki, to ważny element prawidłowego sposobu odżywiania. Obok warzyw i owoców przetwory zbożowe powinny stanowić składnik większości naszych posiłków.
Informacja prasowa Poznań, 14 czerwca 2018 r. Coraz wyższe temperatury sprawiają, że nasz organizm częściej niż zwykle domaga się porządnego nawodnienia. Wiele osób nie przepada […]
Codziennie musimy sprostać wielu wyzwaniom, a jednym z nich może okazać się przygotowanie zbilansowanego posiłku. Z pomocą przychodzą sałatki Salatino – prawdziwa bomba witaminowa zamknięta w wygodnym opakowaniu, którą mo�
Śniadanie zjedz jak król! – Psychodietetyczka, technolog żywienia i terapeutka tradycyjnej medycyny chińskiej wyjaśniają, dlaczego śniadanie jest ważne. 24 kwietnia Europejczycy obchodzą Dzień Śniadania, w […]
Fundacja Badań i Rozwoju Nauki rozpoczyna cykl bezpłatnych interaktywnych wykładów online, podczas których w przystępny i ciekawy sposób zostaną poruszone tematy istotne dla osób chorujących na cukrzycę.
Co robić, gdy przydarzy nam się oparzenie słoneczne? Jak rozpoznać udar? Jak poradzić sobie z zatruciem pokarmowym? Jak postępować po ukąszeniu przez pszczołę, a jak wtedy, gdy znajdziemy u siebie kleszcza? Warto odświeżyć