Ciastaidesery

Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku
Informacja prasowa – marka Gosia Czerwiec 2016 Malinowe lato! Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku Sezonowe owoce to znakomita baza

Informacja prasowa – marka Gosia
Czerwiec 2016
Malinowe lato!

Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast i deserów. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi łakociami. Z marką Gosia w prosty sposób przygotujesz ciasto z malinami, które jest doskonałą propozycją na letnią popołudniową przekąskę.

W sezonie wakacyjnym owoce towarzyszą nam na każdym kroku. Owocowe przysmaki, kompoty czy koktajle to słodka codzienność. Latem warto jednak pokusić się także o przygotowywanie ciast. Lekkie kompozycje składników sprawiają, że tak delikatnym deserom trudno się oprzeć. Zwłaszcza, że wakacyjne ciasto z malinami i egzotyczną, kokosową bezą można przygotować w bardzo prosty sposób. Dzięki specjalnym foremkom marki Gosia, bez trudu upieczesz pyszne ciasto z malinami. Na udane wypieki marka Gosia ma swoje sprytne patenty! Foremki są lekkie, jednorazowego użytku, a ciasto do nich nie przywiera, dzięki czemu z łatwością można wyjąć je z formy. To idealne rozwiązanie, gdy mamy ochotę zabrać smakołyk ze sobą, na przykład na garden party czy odwiedziny u sąsiadów. Prostota w przygotowaniu, przechowywaniu i przede wszystkim – prostota składników, dają niewiarygodnie pyszne efekty, które latem zachwycą wszystkich fanów owocowych słodkości!

Ciasto z malinami i kokosową bezą – krok po kroku

Składniki na ciasto:
• 200 g mąki
• 50 g cukru
• 100 g masła
• 2 żółtka
• łyżka śmietany
• 300 g malin
• Foremka aluminiowa na ciasto marki Gosia

Składniki na bezę:
• 4 białka
• 200 g cukru pudru
• 3-4 krople soku z cytryny
• szczypta soli
• 100 g wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Krok 1. Ciasto
Masło rozetrzeć z mąką i cukrem na okruszki, dodać żółtka wymieszane ze śmietaną i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (30 min.). Ciasto pokroić w plastry, wyłożyć nim dno foremki aluminiowej do ciast marki Gosia. Palcami docisnąć ciasto, aby przykryło całe dno, nakłuć widelcem.

A to już wiesz?  EKSPERSOWE CIASTO Z PIGWOWĄ KONFITURĄ POD PIERZYNKĄ

Krok 2. Maliny
Ułożyć na cieście maliny.

Krok 3. Beza
Białka ubić na sztywno z solą i sokiem z cytryny, następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać, aż powstanie sztywna lśniąca masa. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Ciasto piec ok. 50-60 minut w 170 st. C.

***
Politan, to w pełni polska firma oferująca pod marką Gosia artykuły ułatwiające: pieczenie, przechowywanie oraz sprzątanie. Produkty wyrózniają się sprytnymi patentami, które zostały wymyślone i stworzone, aby ułatwiać prace domowe całej rodzinie.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy