23.05.2012
Komunikat prasowy Praktyczne porady żywieniowe na fanpage?u Nestlé 23.05.2012 15:01 Nestlé Polska S.A. Amatorzy zdrowego odżywiania mają asa w rękawie! Jest nim fanpage Natalii Honoraty Witalnej, avatara konkursu żywieniowego Nestlé, który stał się skarbnicą eksperckich, praktycznych porad młodych żywieniowców. Z czerwonych talerzy zjadamy mniej nawet o 40%, pizza może być zdrowa, jeśli przygotujemy ją na cieście graham, a po intensywnym treningu następuje zjawisko superkompensacji, czyli intensywnej regeneracji mięśni ? to tylko wybrane wskazówki, które można znaleźć na fanpage?u Nestlé. Aby z nich skorzystać wystarczy wejść na facebook.com/NestlePolskaNHW. Wśród licznych sugestii dotyczących odżywiania, stylu życia i aktywności fizycznej, na fanpage?u Natalii Honoraty Witalnej można znaleźć zarówno ogólne porady, przepisy kulinarne oraz liczne odwołania do światowych analiz. Młodzi dietetycy radzą jak wzmocnić paznokcie, włosy i zadbać o swoją skórę. Opisują oznaki niedoboru witamin oraz sposoby na walkę z chorobami dietozależnymi. Dzięki ich poradom czytelnicy ugotują swoje ulubione potrawy, zastępując składniki ich zdrowszymi, bogatszymi w wartości odżywcze zamiennikami. Uzyskają jednocześnie natychmiastowe uzasadnienie zdrowotne zastosowanych rozwiązań, poparte wynikami światowych badań oraz wiedzą z zakresu socjologii żywienia. ? Fanpage Natalii Honoraty Witalnej to moja codzienna poranna lektura. Czytam ją z olbrzymim zaciekawieniem. Dostarcza masę ciekawostek z zakresu żywienia i zdrowia człowieka oraz praktycznych porad do zastosowania w każdej kuchni. Cieszę się, że nasi konsumenci mają w zasięgu ręki taką inspirację! Każdy powinien uczynić ten fanpage swoim poradnikiem! On nie tylko uczy, ale również potrafi rozkochać w zdrowym, świadomym odżywianiu. Gorąco polecam jego lekturę! ? mówi Agnieszka Piskała, Starszy Specjalista ds. Żywienia w Nestlé Polska S.A i dodaje: Sama wybrałam 10 najbardziej inspirujących i istotnych dla zdrowia i dobrego samopoczucia porad: – Redukując wielkość talerzy redukujemy nasze zbędne kilogramy. – Oliwa extra vergin powinna być spożywana wyłącznie na zimno. – Najzdrowszą wersją makaronu jest pasta al dente z semoliny. – Kwasy omega 3 obecne m.in. w oleju rzepakowym, rybach i zielonych warzywach wspomagają odporność. – Wysokie ciśnienie zredukujemy ograniczając sól w posiłkach oraz rezygnując z wysoko przetworzonych produktów. – 2 kostki gorzkiej czekolady dziennie to sposób na niedobór magnezu. – Herbata z pokrzywy oraz wyciąg ze skrzypu polnego pomagają w odbudowie i wzmocnieniu płytki paznokcia. – Siemię lniane poprawia stan skóry, włosów i paznokci. – Warto spożywać szpinak na surowo. Dzięki temu nie traci on kwasu foliowego. – Świeży sok marchwiowy z imbirem albo selerem to doskonały sposób na szybką regenerację sił. Projekt jest realizowany w ramach strategii Nestlé Nutrition, Health & Wellness (NHW) popularyzującej prawidłowe żywienie, dbanie o zdrowie i dobre samopoczucie. Szczegółowe informacje na jego temat dostępne są na facebook.com/NestlePolskaNHW, www.nestle.pl oraz YouTube.com.