Zdrowie

Pizza na słodko

Pizza na słodko
Informacja prasowa Poznań, 10 kwietnia 2018 r. Na całym świecie nie brakuje miłośników popularnej pizzy. Kochamy się nią zajadać niemal pod każdą postacią – klasyczną

Informacja prasowa
Poznań, 10 kwietnia 2018 r.

Na całym świecie nie brakuje miłośników popularnej pizzy. Kochamy się nią zajadać niemal pod każdą postacią – klasyczną z mozzarellą, pikantną z papryczkami chilli czy wykwitną z krewetkami i innymi owocami morza. Kupujemy te gotowe, chodzimy do pizzerii lub robimy je sami w domu. Eksperci marki Sandra proponują z kolei wykonać w domu pizzę na… deser.
Przygotowując pizzę na deser nie trzeba szukać specjalnego przepisu na ciasto – idealne będzie to, które robicie przyrządzając pizzę wytrawną. Natomiast bazą słodkiej pizzy, zamiast sosu pomidorowego, powinna być… roztopiona czekolada. Przez ten jeden dzień nie przejmujcie się swoją dietą i zdrowymi zamiennikami tradycyjnych (pysznych) produktów, ale skosztujcie tego oryginalnego deseru.
Pizza z owocami tropikalnymi
Czekolada i owoce to najlepsze połączenie. Jeśli dodatkowo owoce będą miały lekko kwaśny posmak, to nie sprawi nam problemu zjedzenie całego deseru na raz.
Składniki:
• Ciasto do pizzy
• Tabliczka mlecznej czekolady
• Brzoskwinia w plastrach marki Sandra
• Truskawki
• Kiwi
• Jabłko
• Kilka orzechów włoskich
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkowujemy i pieczemy w piekarniku ok. 6 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Smarujemy nią gorącą pizzę, a na wierzchu układamy pokrojone owoce. Orzechy obieramy i tłuczemy na kawałki. Posypujemy nimi pizzę. Na koniec wkładamy pizzę jeszcze na 3 minuty do piekarnika, aby wszystkie składniki się zagrzały.
Biała pizza
Zamiast tradycyjnej czekolady możemy użyć tej białej lub serka mascarpone. Jeśli ktoś nie jest w stanie zjeść całej pizzy z czekoladą, to ten włoski serek będzie idealnym zastępstwem.
Składniki:
• Ciasto do pizzy
• Opakowanie serka mascarpone
• Kilka kropel aromatu waniliowego
• Łyżeczka cukru pudru
• Puszka mandarynek marki Sandra
• Suszona żurawina
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkowujemy i pieczemy przez ok. 7 minut. Mascarpone miksujemy z aromatem waniliowym i cukrem pudrem. Masę nakładamy na spód od pizzy. Na wierzch wykładamy cząstki mandarynek i posypujemy żurawiną. Wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minuty.
Pizza słodko- wytrawna
Jeśli ktoś nie może jeść czekolady lub nie przepada za tak słodkimi smakami, to jako bazy może użyć np. musu jabłkowego. Dzięki temu deser nie będzie tak ciężkostrawny oraz słodki. Wierzch natomiast można skropić octem balsamicznym, który nada wyjątkowego smaku owocom.
Składniki:
• Ciasto do pizzy
• Jabłka prażone marki Sandra
• Brzoskwinia w plastrach marki Sandra
• Jabłko
• Wiśnie
• Ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkowujemy i pieczemy przez ok. 7 minut. Jabłka rozsmarowujemy na spodzie do pizzy. Układamy brzoskwinie, cienko pokrojone plastry jabłka oraz wiśnie. Wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minuty. Całość skrapiamy octem balsamicznym.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.

A to już wiesz?  Sok a fruktoza – czy jest się czego bać?

Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.

Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT Foods:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy