Żywność

Ocet jabłkowy – eliksir wspomagający odchudzanie

Ocet jabłkowy – eliksir wspomagający odchudzanie
Informacja prasowa Poznań, 14 listopada 2016 Ocet jabłkowy – eliksir wspomagający odchudzanie Ocet jabłkowy zwany przez wielu „darem natury”, poprawia nie tylko smak potraw, ale

Informacja prasowa
Poznań, 14 listopada 2016

Ocet jabłkowy – eliksir wspomagający odchudzanie
Ocet jabłkowy zwany przez wielu „darem natury”, poprawia nie tylko smak potraw, ale także procesy trawienne organizmu. Znany ze swoich prozdrowotnych właściwości, cieszy się coraz większą popularnością jako główny składnik diety odchudzającej. Pomaga zrzucić zbędne kilogramy i zapobiega efektowi jo-jo. Jak go stosować podpowiada marka Kühne.

Dieta octowa – dlaczego nie?
Prozdrowotne właściwości octu znane są od dawna. Już w starożytności stosowano go jako lekarstwo oraz – po rozcieńczeniu wodą – podawano jako orzeźwiający napój. Piła go Kleopatra, szczególnie po ciężkostrawnych ucztach, stosował go także Hipokrates w dolegliwościach dróg oddechowych i problemów trawiennych, a Krzysztof Kolumb wykorzystywał go w zwalczaniu szkorbutu. Współcześnie ocet również ma szereg zastosowań. Naturalny ocet stosowany z umiarem nie tylko podkreśla smak potraw, ale także pobudza procesy trawienne. Octy Kühne wytwarzane są w sposób naturalny z moszczu winogronowego, nie zawierają glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów. Dzięki temu są doskonałym uzupełnieniem zdrowej diety osób, chcących pozbyć się niepotrzebnych kilogramów.

Jak stosować?
Ocet jabłkowy wykazuje działanie zmniejszające apetyt. Spożywany w niewielkich ilościach przyspiesza metabolizm, reguluje pracę układu pokarmowego, a także spala tkankę tłuszczową i zapobiega jej odkładaniu się. Efekt? Po jego spożyciu przestajemy być głodni i jednocześnie zjadamy mniejsze porcje jedzenia. Przyjmuje się, że osoby, które chcą zredukować masę ciała powinny spożywać ocet 3 razy dziennie w postaci wodnego roztworu (2 łyżki octu na szklankę wody). Napój należy pić na czczo, najlepiej przed obiadem i kolacją przez okres kilku tygodni. Dla złagodzenia smaku napój można dodatkowo osłodzić cukrem lub miodem.

Pamiętaj, by…
…w trakcie stosowania octu jabłkowego ściśle trzymać się ustalonej dawki. Nadmierne stosowane octu może prowadzić do problemów z żołądkiem. Dodatkowo zalecane jest robienie kilkutygodniowych przerw w jego zażywaniu. Nie możemy również zapomnieć o tym, że w czasie stosowania octu jabłkowego powinniśmy ograniczyć wysokokaloryczne potrawy i tłuszcze nasycone oraz nie zapominać o aktywności fizycznej.

A to już wiesz?  Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami

Szeroką gamę octów, także smakowych, oferuje marka Kühne. Wśród jej produktów znajdziemy nie tylko popularny ocet jabłkowy, ale i ocet mirabelkowy, malinowy czy z orzechów włoskich.

Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.
Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl
Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Marki w portfolio LEVANT to m.in.: Kuhne, Ahmad Tea London (herbaty), Sandra (przetwory owocowe i warzywne), Sandrini (produkty kuchni śródziemnomorskiej), Adriana, Siblou (ryby i owoce morza), Champion (dodatki do kawy i herbaty), Splendor (owoce i warzywa w puszkach).
Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

A to już wiesz?  Orkisz w diecie dziecka

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy