Zdrowe odżywianie to dla mnie stałe pory posiłków i jedzenie niedużych ilości, ale rozłożonych na 5 porcji dziennie. Ważne, by były dobrze zbilansowane i różnorodne, przygotowane głównie ze świeżych produktów.
Informacja prasowa Poznań,17 lipca 2018 r. Sezon grillowy w pełni, a ty nie masz już pomysłu jakimi potrawami zaskoczyć swoich znajomych podczas kolejnego spotkania? Nie […]
Opiekunowie i ich bliscy, którzy przekonali się, jak dużym wyzwaniem jest skuteczne wsparcie opiekuna osoby chorej, postanowili podzielić się swoim doświadczeniem w spocie zatytułowanym #PowiedzJak.
Informacja prasowa Warszawa, 13 sierpnia 2018 Różne wcielenia marchewki – co zrobić z tym warzywem podpowiadają dietetycy zawodników FC Barcelona Przygotowując posiłki mamy wykorzystują w […]
Społeczeństwa Zachodu coraz bardziej się starzeją, a wiek to główny czynnik ryzyka zachorowania na alzheimera. – 40% przypadków demencji wymaga fachowej pomocy – powiedział w poniedziałek we Wrocławiu prof. Shlomo Noy, ge
Herbata uznawana jest za jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. W zależności od rejonu świata pije się jednak różne jej rodzaje i podaje w odmienny sposób. A jakie preferencje mają Polacy?
Jak tam twoje postanowienia noworoczne? Też miałaś od stycznia przejść na dietę i zacząć ćwiczyć? Jeśli ta "tradycja" powtarza się co roku, ale wciąż nie możesz się zmobilizować, żeby zacząć, potrzebujesz
Kiszenie to jeden z najstarszych pomysłów na zachowanie cennych właściwości pokarmów na dłuższy czas. Kisi się na całym świecie i chyba od zawsze. Kisili Rzymianie, Persowie, kisiły nasze słowiańskie babcie i dziadkowie,
Większość pacjentów, którzy zgłaszają się do gabinetów i poradni neurologicznych, to osoby z bólami głowy, kręgosłupa, kończyn górnych i dolnych, bólami neuropatycznymi czy neuralgiami.
Mieszkańcy Moniek i Białegostoku, którzy doznali kontuzji mają teraz łatwiejszy dostęp do niezbędnego sprzętu medycznego i rehabilitacyjnego. Centrum Ortopedyczno-Protetyczne uruchomiło dwa nowe sklepy w tych miastach. Co waż