Informacja prasowa: Sedar S.A.
Grudzień 2017
Małe kroki do zdrowego stylu życia
Noworoczne postanowienia
Małe kroki mogą prowadzić do wielkich wyników. Realizacja drobnych postanowień potrafi zmienić nasz tryb życia na zdrowszy. Refleksje na temat zmiany nawyków żywieniowych, aktywności fizycznej czy rezygnacji z używek nachodzą nas szczególnie na przełomie roku. To czas kiedy robimy podsumowanie swojego życia i otwieramy się na zmiany. Nadszedł więc czas na postanowienia noworoczne.
Jednym z najpopularniejszych postanowień na nowy rok jest chęć zrzucenia kilku zbędnych kilogramów. Nie skupiajmy się jednak na drakońskich dietach. Taki plan zazwyczaj porzucamy krótko po jego rozpoczęciu. Prawda jest taka, że nie jemy śniadań, nie spożywamy posiłków regularnie, a w ferworze walki z głodem, zadawalamy się czymkolwiek. Dlatego czasami wystarczy po prostu zmiana kilku nawyków, aby osiągnąć sukces. Oprócz zdrowia i dobrej formy fizycznej, zależy nam przecież na dobrym samopoczuciu.
Prawidłowo przygotowana dieta odchudzająca jest tak bogata w zdrowe produkty i różnorodna, że trudno na niej chodzić głodnym. Nasza nadwaga niekoniecznie wynika więc z tego, ile jemy, ale co jemy. Przyjrzyjmy się więc produktom, które wybieramy na co dzień. Jedzenie jest tak elementarną składową życia, że trzeba wybierać świadomie i dostarczać sobie właściwych i wartościowych produktów.
Zwiększmy ilość warzyw i owoców, zastępując nimi słodycze. Wybierajmy kasze, ziarna, orzechy, superfoods i dobre oleje. Nie od dziś wiadomo też, że chude mięso z kurczaka to doskonały sposób na smaczny posiłek sportowców i wszystkich, którzy dbają o sylwetkę. Drób jest lekkostrawny i pełen wartości odżywczych. Kluczowy jest również fakt, że jest to mięso niskokaloryczne (ok. 99 kcal/100 g), dlatego osoby zainteresowane zdrowym stylem życia lub utratą zbędnych kilogramów, powinny włączyć go do swojej diety. Dobrym wyborem będzie mięso z Kurczaka Zagrodowego, które jest chudsze od mięsa standardowego kurczaka. Na jego walory wpływa wyjątkowa metoda chowu. Zagrodowy ma stałym dostępem do zagrody na świeżym powietrzu. Karmiony jest roślinną paszą bez GMO – są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Nigdy też niepodawane mu są żadne antybiotyki. To wszystko sprawia także, że mięso Zagrodowego jest wyjątkowo smaczne, delikatne w smaku, ma spójną i kruchą strukturę. Dobrej jakości kurczak jest więc idealny do przyrządzania lekkich obiadów czy zdrowego lunchu do pracy. Prosto i szybko można przygotować go na wiele sposobów, co gwarantuje urozmaicone menu i jest niezwykle ważne podczas wprowadzania nowych zasad żywieniowych.
Wśród głównych zasad zdrowego stylu życia, oprócz odpowiedniego dobru produktów z których przygotowujemy regularne posiłki znajduje się aktywność fizyczna oraz czas na relaks. Dołączenie aktywności fizycznej chociażby w postaci codziennego godzinnego spaceru lub jazdy na rowerze gwarantuje utratę niechcianych kilogramów. Dla dobrego samopoczucia warto też zadbać o to, aby się wysypiać i spędzać czas poza pracą, realizując swoje pasje. Każda, nawet drobna zmiana trybu życia, która korzystnie wpływa na nasze zdrowie, sprawia, że podjęcie kolejnych kroków staje się coraz łatwiejsze.
Kurczak Zagrodowy to produkt klasy premium najwyższej jakości. Na walory smakowe i odżywcze mięsa wpływa długość i sposób chowu kurczaka. Zagrodowy chowany jest w naturalnych warunkach, w małych, rodzinnych gospodarstwach z dala od dużych miast. Ma stały dostęp do zagrody na świeżym powietrzu, przez co dużo się porusza. Jego chów trwa o połowę dłuższej niż zwykłych kurcząt. Przez cały ten czas żywiony jest wyłącznie wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Podczas chowu nie podaje mu się żadnych antybiotyków. Wyjątkowy sposób chowu Kurczaka Zagrodowego ma ogromny wpływ na smak mięsa, które doceniane jest przez miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.