Zdrowie

FRoSTA w meksykańskim stylu

FRoSTA w meksykańskim stylu
Bydgoszcz, 11 września 2017 r. Informacja prasowa Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja

Bydgoszcz, 11 września 2017 r.

Informacja prasowa

Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.

Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię. Razem z soczystą, dojrzewająca na słońcu papryką oraz słodyczą chrupiącej kukurydzy powstaje połączenie nie tylko pyszne i pożywne, ale też bardzo kolorowe. Całość przyprawiona papryką, czosnkiem, kminem rzymskim oraz pieprzem kajeńskim, przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom południowoamerykańskich smaków!

Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut.
Chili con quinoa znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 10 zł/ 500 g.
Informacje o firmie:
FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.

A to już wiesz?  Sposoby naszych mam na odporność

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy