Informacja prasowa
Poznań, 28 lipca 2016
Dressing – nieodzowny element każdej sałatki
Sałatki stanowią bardzo smakowite urozmaicenie codziennej diety. Przyrządzenie ich jest proste
i nie wymaga skomplikowanych, kulinarnych umiejętności. Często jednak brakuje pomysłu na sos, który ożywi, doda smaku, a jednocześnie będzie ich zdrowym dopełnieniem. Z odsieczą przychodzą dressingi marki Kuhne – obowiązkowy element każdej sałatki.
Sałatki ze smakiem
Dressingi są przysłowiową kropką nad „i”. To dzięki nim bardziej smakują nam warzywa podane
w postaci sałatek. Produkty te doskonale podkreślają ich smak i stanowią idealne urozmaicenie niskokalorycznych diet. Przygotowane na bazie oliwy i octu mają konsystencję rzadszą od tradycyjnego sosu. Prawdziwym smakoszom kuchni, marka Kuhne proponuje szeroką gamę dressingów bez glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów.
Wśród propozycji firmy znajdują się:
Dressing Francuski – o słodko-kwaskowatym smaku, przyrządzany na bazie oliwy z oliwek, musztardy, miodu i octu balsamicznego. Zawiera zioła typowe dla kuchni francuskiej. Doskonały do zielonych sałatek, jajek i krewetek.
Dressing Winegret – typowy dla kuchni śródziemnomorskiej sos do sałatek. Jest niskokaloryczny, gdyż nie zawiera oleju. Swój charakterystyczny aromat zawdzięcza cebuli i kawałkom papryki oraz ziołowym przyprawom. Sprawdza się jako dodatek do większości popularnych sałatek.
Dressing Jogurtowy – ma wyraźny smak świeżego jogurtu z delikatnym aromatem ziół. Polecany do większości sałatek zarówno z surowych, jak i gotowanych warzyw oraz jako dip np. do paluszków warzywnych.
Dressing Balsamiczny – przyrządzany na bazie oliwy z oliwek, bazylii oraz octu balsamicznego. Doskonale komponuje się z sałatkami z pomidorów i zielonej sałaty. Jest niezbędnym składnikiem słynnej przekąski Caprese, wytwarzanej z sera mozarella i pomidorów.
Oto kilka inspiracji z wykorzystaniem tych smakowitych produktów.
Caprese – klasyczna sałatka z mozzarelli i pomidorów
Składniki:
• 1 łyżka dressingu francuskiego np. marki Kuhne
• 200 g sera mozzarella
• 2 dojrzałe pomidory
• kilka listków świeżej bazylii
• przyprawy: sól i pieprz
Przygotowanie:
Mozzarellę i pomidory pokrój w cienkie plastry. Ułóż je na przemian na talerzu. Całość skrop dressingiem francuskim, dopraw do smaku i udekoruj liśćmi bazylii. Podawaj z białym pieczywem.
Sałatka Cezar w wersji fit
Składniki:
• 1 łyżka dressingu jogurtowego np. marki Kuhne
• 300 g sałaty rzymskiej
• garść listków świeżej bazylii
• garść czarnych oliwek
• 20 g sera niebieskiego
• 50 g piersi z kurczaka
• ząbek czosnku
• przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, majeranek, słodka papryka
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, a następnie pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Po upieczeniu kroimy mięso
w kostkę. Liście sałaty rzymskiej i bazylię płuczemy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojone na połówki oliwki, pokrojony w kostkę ser niebieski i kurczaka. Tak przygotowaną sałatkę podajemy z dressingiem jogurtowym.
Smacznego!
Więcej informacji o Kuhne
Firma Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.
Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl
Więcej informacji o LEVANT FOODS
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali na znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Marki w portfolio LEVANT to m.in.: Kuhne, Ahmad Tea London (herbaty), Sandra (przetwory owocowe i warzywne), Sandrini (produkty kuchni śródziemnomorskiej), Adriana, Siblou (ryby i owoce morza), Champion (dodatki do kawy i herbaty), Splendor (owoce i warzywa w puszkach).
Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl