Pancakes z mascarpone, pistacjami i sosem różano – śliwkowym Składniki: Placki: 1 szklanka mąki 1 jajo 1 szklanka maślanki 1 […]
Choć na chorobę tę cierpi od 2% do 5% populacji, niektórzy lekarze nie wiedzą nawet o jej istnieniu i lekceważą objawy zgłaszane przez chorych.
Zima to okres, kiedy szczególnie jesteśmy narażeni na atak wirusów, zwłaszcza tych, które wywołują infekcje górnych dróg oddechowych. Zarażenia trudno uniknąć, nawet jeśli dbamy o profilaktykę i higienę.
W pierwszym tygodniu września, na terenie trzech warszawskich biurowców – Błękitny Wieżowiec, Athina Park oraz FOCUS – został zrealizowany projekt edukacyjny pod hasłem: „Weź owoc. Jedz zdrowo. Żyj dobrze.”.Poniżej pr
Fasola, groch i soczewica to jedne z najpopularniejszych warzyw strączkowych, które mają wiele zalet, jednak nie każdy je zna. Wiosną, gdy staramy się wzbogacać potrawy o zdrowe i świeże warzywa, powinniśmy umieścić je w na
1 200 000 maseczek od Procter & Gamble dla podopiecznych Polskiego Czerwonego Krzyża i Fundacji Polsat 1,2 mln sztuk maseczek ochronnych przekazanych przez firmę Procter […]
Pełnoziarniste wspólne śniadanko – Pomysł na pełnoziarnistą kaszkę orkiszową z melonem i chrupkami – dla dzieci już po 8 mc i dorosłych Pełnoziarniste dania powinny […]
Jak wynika z badania „Diagnoza zmęczenia Polaków – Bodymax”, aż 64% z nas odczuwa zmęczenie przynajmniej kilka razy w tygodniu, a prawie co piąty – codziennie. Warto zatem sięgnąć po wzmacniające preparaty, które natu
Kasza gryczana jest jednym z klasycznych dla polskiej kuchni dodatków do dań głównych. Idealnie sprawdza się jako zamiennik ziemniaków, wspaniale komponuje się z sosami w potrawach typowo mięsnych, czy też z warzywami.
Magnez odgrywa ważną rolę w organizmie człowieka – jest niezbędny, by procesy życiowe przebiegały prawidłowo. Nie tylko wpływa na poprawę koncentracji, pamięci i nastroju, ale także stabilizuje funkcje całego układu ner