Informacja prasowa
Październik 2016
Orzechowa jesień na słodko!
Babeczki bananowe z masłem orzechowym
Coraz dłuższe październikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuchni pełnej kuszących aromatów. Wspólne przygotowywanie smakołyków poprawia humor i wprowadza optymistyczny nastrój! Szybkie, proste w przygotowaniu orzechowo-bananowe muffiny to słodka propozycja marki Gosia na jesienne małe co nieco.
Prosta receptura, Å‚atwość wykonania i pyszny smak – to wystarczajÄ…ca zachÄ™ta do wÅ‚asnorÄ™cznego przygotowania jesiennego deseru. Muffiny bananowe z masÅ‚em orzechowym doskonale sprawdzÄ… siÄ™ w roli dodatku do popoÅ‚udniowej kawy czy kubka rozgrzewajÄ…cego kakao. Z Foremkami na muffiny marki Gosia, przygotowanie babeczek bÄ™dzie bardzo Å‚atwe i doskonale poradzÄ… sobie z nim nawet najmÅ‚odsi domownicy, których warto zaangażować w przygotowanie takiego deseru. Rozwija to u nich zdolnoÅ›ci manualne i kulinarne – to idealne poÅ‚Ä…czenie przyjemnego z pożytecznym.
W każdym opakowaniu znajduje się 30 sztuk foremek wykonanych z wytrzymałego papieru. Dzięki wysokiej jakości foremek, ciasto nie wypłynie i zachowa piękny kształt babeczek. Foremki mogą służyć również jako papilotki – dzięki temu sprytnemu patentowi nie trzeba wyciągać z nich muffinek przed podaniem.
Z markÄ… Gosia pieczenie staje siÄ™ dużo prostsze, a jesienne wieczory – przyjemniejsze i niezwykle smakowite!
Babeczki bananowe z masłem orzechowym
Składniki:
• 2 dojrzałe banany
• szczypta soli
• 200 g maślanki lub jogurtu
• 3 jajka
• 100 g cukru
• 100 g masła orzechowego
• 300 g mąki pszennej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• Foremki na muffinki marki Gosia
Krok 1. Banany pokroić i odrobinę posolić. Następnie rozgnieść widelcem na papkę. Zmiksować z cukrem, jajkami, masłem orzechowym oraz maślanką lub jogurtem.
Krok 2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć.
Krok 3. Masą wypełnić foremki do babeczek marki Gosia. Piec ok. 25-30 min. w 190 st. C.
Smacznego!