Według raportu Banku Światowego, co dziesiąty człowiek na Ziemi żyje w skrajnym ubóstwie. To właśnie najbiedniejsi mieszkańcy naszej planety są najbardziej narażeni na zagrożenia związane ze zjawiskami pogodowymi typu susz
Warszawa, 16.07.2019 r.Familijny wyjazd z dzieckiem – jak się przygotować?Góry czy morze, Polska czy zagranica? Niezależnie jaki kierunek obierzesz na wakacyjny wypoczynek ze swoją pociechą, pamiętaj o odpowiednim przygotowa
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 13 listopada 2018Siedzący tryb życia, stres, mało ruchu czy zła dieta to elementy, które mogą negatywnie wpłynąć na zdrowie i wygląd naszych nóg… a przecież piękne i smukłe uda i łydki to
Dbanie o planetę – tego powinniśmy uczyć się od małego„Uczniowskie Ekonawyki” oraz „Czysta Ziemia: ekodedektywi na tropie domowych nawyków” to dwa projekty przygotowane dla uczniów szkół podstawowych przez Fundację
Data publikacji: 11.10.2019Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Medycyna z prędkością 5GKategoria: zdrowie, zdrowie technologie Oczekiwania wobec zmian jakie 5G wprowadzi w sektorze usług medycznych są duże. Przyszłość s
„Nie łam się!” Jak powinna wyglądać skuteczna rehabilitacja po złamaniach?2019-07-11 Wakacje to nie tylko czas wyjazdów, ale również okres wzmożonej aktywności fizycznej dla wielu z nas. Zdarza się jednak, że podc
Data publikacji: 2019-08-31Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nowe salony ze sprzętem ortopedycznymKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEMieszkańcy Moniek i Białegostoku, którzy doznali kontuzji mają teraz łatwiejszy dostęp do ni
Warszawa, 21 lutego 2018 r.INFORMACJA PRASOWAŚwiatowy Dzień Chorób Rzadkich – #ShowYourRare28 lutego 2018 r. po raz ósmy odbędzie się Dzień Chorób Rzadkich. To święto prawie 3 milionów Polaków, którzy od dekady ni
Data publikacji: 2015-10-27Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nie tylko witaminy i ciepłe ubranie. Jak nie dać się przeziębieniu?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEBlisko trzy czwarte Polaków nie przygotowuje swojego organizmu d
Informacja prasowa20 stycznia 2017Marynaty do mięs na każdą okazjęSmak mięsa w dużej mierze zależy od przypraw, których użyjemy. Większość z nich sprawdza się w przypadku każdego typu mięsa, jednak są i takie, które