INFORMACJA PRASOWAEdukacja i wsparcie dla rodziców z łuszczycą Ponad 60% kobiet chorujących na łuszczycę nie podjęło ze swoim dermatologiem rozmowy na temat planów macierzyńskich i dobrania bezpiecznej terapii – wynik
Informacja prasowaPoznań, 9 grudnia 2015 rokuHerbaciane dodatki na zimęKażdy z nas lubi jak jego życie „nabiera smaku”. Staje się wtedy bardziej kolorowe i wyraziste. Tak samo jest z herbatą – wielu herbacianych sma
18.11.2020Informacja prasowaW Polsce żyje ponad 21 gatunków kleszczy. Krótkie i ciepłe zimy z jakimi mamy do czynienia w ostatnich latach sprzyjają ich rozwojowi i bytowaniu w listopadzie, grudniu, a nawet styczniu. Dotychczas u
Szafran na pozytywny nastrójSzafran, czyli krokus o pięknych, fioletowych kwiatach ma zastosowanie nie tylko jako roślina ozdobna i przyprawa. Ze względu na zwiększanie poziomu „hormonów szczęścia” tj. serotoniny i dopamin
Data publikacji: 16.10.2019Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Ratownicy górniczy uczą dzieci jak ratować życieKategoria: zdrowie, zdrowie energetyka nauka/edukacja/szkolenia Jak udzielić pierwszej pomocy poszkodowanemu i j
Data publikacji: 2020-05-07Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aktywność wzmacnia odporność. Regularny trening zapobiega popularnym infekcjomKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEPonownie otwarte parki i lasy to możliwość zadbania
Data publikacji: 2018-05-11Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zdrowie po łódzkuKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEPierwsze miesiące roku upłynęły łodzianom pod znakiem przeziębienia i grypy. W tym okresie 19,66% pacjentów Sa
Data publikacji: 2019-10-29Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Świat daje dodatkowe 60 minut. Co z nimi zrobisz?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLE„Gdyby doba była z gumy!”. Tak 90% z nas tłumaczy sobie, dlaczego nie zadba o ko
Data publikacji: 2019-07-31Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Czy badania skuteczności procesów sterylizacyjnych można wykonać w gabinecie?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEPerfekcyjna czystość w placówkach medycznych to pods
Informacja prasowaPoznań, 29 maja 2018 r.Dzisiejsi smakosze zwracają uwagę nie tylko na smak dania. Obecnie na równi stawiany jest także jego wygląd. Jedzenie nie spełnia już dla nas jedynie funkcji czysto praktycznej, ma ró