W nowej codzienności dobry wzrok ma kluczowe znaczenie. Niestety, praca i nauka zdalna obciążają go jak nigdy dotąd. Dlatego dziś szczególnie ważne jest dbanie o oczy – za pomocą regularnych badań wzroku, ćwiczeń oczu i b
Data publikacji: 2017-03-22Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Ryzyko próchnicy u dzieci. Jak je ocenić i obniżyć?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEBezpłatne szkolenie on-line dla dentystów i propagatorów zdrowiaFirma Colgat
Nowy Sącz, 19 września 2019 r.Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkęZwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, mo
Data publikacji: 2019-08-01Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Twoje dziecko nieustannie boli gardło? To może być migdałek!Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEBól gardła, problemy z oddychaniem, trudności z przełykaniem –
17 października 2019 r.Nowy spin-off z UW: szkodliwy chrom można wyeliminować bez szkody dla efektów wizualnychNa Uniwersytecie Warszawskim powstała spółkaspin-off o nazwie Inelco, która specjalizuje się w produkcji innowacy
Warszawa, 14.12.2020 r.Przygotowania do świąt Bożego Narodzenia to dla wielu z nas spore wyzwanie. Porządki, prezenty, czy wreszcie wigilijna kolacja – niejedna pani domu od tygodni zastanawia się jak zadowolić podniebienia do
Data publikacji: 2017-10-05Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przeziębienie czy może alergia? Jak je odróżnić?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEPrzeziębienie i alergia charakteryzują się podobnymi objawami, dlatego w okresie
Informacja prasowaGrajewo, 2 grudnia 2020Jak zacząć dzień z energią, gdy za oknem zimno i szaro?Późną jesienią poranki bywają trudne. Jest chłodno, a gdy wstajemy bardzo wcześnie – także ciemno. Choć wielu z nas wydaj
Data publikacji: 15.01.2020Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Schizofrenia z objawami negatywnymi. Jak chorują kobiety?Kategoria: zdrowie, zdrowie nauka/edukacja/szkolenia Schizofrenia to jedna z najczęstszych ciężkich chor
Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec)• 1 łyżka ziół prowansalskich• ¼ łyżeczki śwież