Informacja prasowa
Poznań, 7 listopada 2016 roku
Angielski podwieczorek z bezą i mrożonymi owocami
Jak cieszyć się smakiem ulubionych owoców przez cały rok? Wystarczy użyć tych mrożonych – odpowiednio podane smakują wyśmienicie. Dla wszystkich, którzy tęsknią za słonecznym latem i smakowitymi darami natury, eksperci Ahmad Tea London przygotowali pyszny deser. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na angielski podwieczorek z bezą i owocami.
Składniki :
Ciasto:
4 jajka
200 g cukru
120 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
szczypta soli
bardzo drobno zmielone liście herbaty English Afternoon Ahmad Tea London
Beza:
3 białka
150 g cukru
4 łyżki syropu malinowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Posypka:
mrożone owoce
wiórki kokosowe
płatki migdałów
bita śmietana
cukier puder
Sposób przygotowania ciasta:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj blachę wykładając ją papierem do pieczenia.
2. Ubij białka jaj, stopniowo dodając cukier, aż pojawi się sztywna piana.
3. W osobnej misce ubij żółtka i dodaj resztę cukru, aż masa będzie gęsta.
4. Do miski z żółtkami dodaj ubite wcześniej białka, a także mąkę, proszek do pieczenia, bardzo drobno zmielone liście herbaty English Afternoon Ahmad Tea Lodnon, ekstrakt waniliowy oraz szczyptę soli i wszystko delikatnie wymieszaj.
5. Masę przełóż do blachy i włóż do piekarnika na 15 minut.
6. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Sposób przygotowania bezy :
1. Białka ubijaj stopniowo, sukcesywnie dodając cukier, ekstrakt waniliowy oraz syrop malinowy. Masę ubijaj do momentu, aż uzyskasz sztywną pianę.
2. Rozłóż ciasto równomiernie w okrągłej blasze, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Włącz piekarnik i nagrzej do 110 stopni, piecz przez godzinę, aż beza będzie sucha i chrupiąca na zewnątrz. Następnie ostudź ją.
Dekoracja ciasta i ostatnie kroki:
1. Za pomocą dużej filiżanki wytnij z ciasta koła i posmaruj je warstwą bitej śmietany o grubości 1 cm.
2. Pokrusz bezę i posyp nią kawałki ciasta z bitą śmietaną.
3. Ciastko posyp rozmrożonymi owocami, wiórkami kokosowymi, migdałami oraz szczyptą cukru pudru.
Smacznego!
Więcej informacji na temat Ahmad Tea London, znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl .
Więcej informacji o Ahmad Tea London:
Firma Ahmad Tea London powstała dzięki wiedzy i doświadczeniu rodziny, która od czterech pokoleń pieczołowicie czuwa nad procesem uprawy herbaty, przygotowania mieszanek, pakowania oraz dystrybucji. Marka Ahmad Tea London jest symbolem najlepszych herbat. Wnikliwa selekcja i tradycyjne metody ręcznego zrywania liści sprawiają, że herbata zawsze zachowuje świeży i intensywny zapach. Starannie dobrane liście różnych gatunków herbat tworzą wyrafinowane mieszanki o niezapomnianym smaku. Dział jakości kontroluje każdą partię zebranych liści przed rozpoczęciem procesu mieszania, następnie akceptuje gotowe mieszanki przed ich zapakowaniem. Szczegółowa kontrola gwarantuje utrzymanie najwyższej jakości, niepowtarzalnego koloru, zapachu i smaku w każdej filiżance herbaty. Ahmad Tea London oferuje szeroką gamę herbat czarnych, zielonych, czarnych smakowych, zielonych smakowych, naparów owocowych w opakowaniach dla detalu, gastronomi oraz jako ekskluzywne prezenty.
Zapraszamy na nasz fanpage: https://www.facebook.com/AhmadTeaPolska oraz stronę www.ahmadtea.pl.
Więcej informacji o LEVANT Foods:
LEVANT Foods to firma, która od 25 lat dba o wyjątkowy smak potraw, dostarczając najwyższej jakości produkty spożywcze. To zarówno importer i eksporter, jak i producent aromatycznych herbat, dojrzewających w słońcu owoców w puszkach, czy orientalnych produktów kuchni tysiąca i jednej nocy. Swoją ofertą firma zachęca zarówno pasjonatów gotowania, jak i osoby dopiero rozpoczynające kulinarną przygodę do wyjątkowej podróży po kuchniach świata. Z myślą o klientach powołała także do życia sklep internetowy (www.sklep.smacznego.pl), w którym smakosze odnaleźć mogą wszystkie produkty, które oferuje.
Marki w portfolio LEVANT Foods to między innymi Ahmad Tea London (herbaty oraz napary ziołowe i owocowe), Jasmeen (kuchnia orientalna), Sandra (przetwory owocowe i warzywne), Kühne (sosy, dressingi, octy i warzywa), Sandrini (produkty kuchni śródziemnomorskiej), Adriana i Siblou (ryby i owoce morza), Champion (dodatki do kawy i herbaty). Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji znaleźć można na stronie www.levant.pl