Data publikacji: 2020-10-30, 06:15Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: W czasie pandemii kluczowe jest zapobieganie zapaleniu płuc. Współzakażenia mogą zwiększyć ryzyko cięższego przebiegu COVID-19Kategoria: BIZNESPandem
Data publikacji: 2019-06-11Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zbadaj się w ETC SwarzędzKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEBadanie mammograficzne pozwala na wykrycie zmian nowotworowych, szybkie rozpoczęcie leczenia i zwiększa sza
Data publikacji: 2020-01-29Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Groźny koronawirus z Chin – jak możemy się przed nim uchronić?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEChiński koronawirus rozprzestrzenia się w bardzo szybkim tempie. R
Data publikacji: 2018-04-17Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Hemofilia 2018. Gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy?Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEW tym roku kończy się Narodowy Program Leczenia Chorych na Hemofilię i Pokrewne Sk
Data publikacji: 2021-07-27Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kręgosłup – jemu też należą się wakacje!Kategoria: Zdrowie, LIFESTYLEWakacje to czas regeneracji nie tylko dla naszego umysłu, ale także ciała. Siedząca
Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Data publikacji: 2015-03-10Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Złota proteza – nowoczesna chirurgia onkologiczna ratuje pacjentówKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEDwa miesiące temu, w warszawskim Centrum Medycznym Gamma, odbyła
SMART walka z jesienno-zimowym przesileniemNie od dziś wiadomo, że eksperci zalecają spożywanie 5 porcji warzyw i owoców dziennie. Sprostanie temu nie sprawia nam zwykle większego problemu w okresie letnim, gdy stragany uginają
Data publikacji: 2016-06-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Najwięcej cukrzyków mieszka na Mokotowie i TargówkuKategoria: Zdrowie, LIFESTYLEPonad 6% mieszkańców stolicy ma cukrzycę – wynika z raportu Stan zdrowia mies
Data publikacji: 2017-04-06Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkaKategoria: Zdrowie, LIFESTYLESzkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa